Vlčí sirup
Bez chemie, bez kompromisů
Za značkou Vlčí sirup stojí dvojice kamarádů Miroslav Telehanič a Jukaj Kovaľ. Impuls na výrobu vlastních sirupů přišel přirozeně. Miroslav Telehanič pracoval jako barman a při přípravě koktejlů a limonád mu chyběly kvalitní sirupy z přírodních surovin a s netradiční chutí. Proto začal experimentovat s výrobou vlastních. Od začátku s Jurajem Kovaľem vsadili na poctivou ruční práci. Každý krok výroby – od čištění ovoce přes lisování až po etiketování láhví – probíhá výhradně ručně.
Zázemí našli v prostředí, které samo o sobě symbolizuje návrat k přírodě. Ve Vlčích horách na východním Slovensku, jednom z posledních míst v Evropě téměř nedotčených lidskou rukou. Zde, obklopeni čistou přírodou, navazují na tradici, kterou si mnozí pamatují z dětství: chuť babiččiných sirupů a džemů. Poctivé řemeslo, jež se v moderní době téměř vytratilo, tu znovu ožívá v originálních chuťových kombinacích jako jahoda–jasmín, levandule–arónie, mučenka–mandarinka, mango–černý čaj nebo liči–růže.