Sedmero vermut soutěž 2025
Sedmero vermut soutěž pořádá Víno J. Stávek ve spolupráci s Vikeza Gastro.
Jak se zapojit?
Vytvořte nízkoalkoholický koktejl, který bude obsahovat minimálně 40 ml vermutu Sedmero – na výběr máte ze tří variant: Sedmero suché, Sedmero rosé nebo Sedmero zralé. To jsou jediné podmínky, jinak máte zcela neomezené možnosti. Nebojte se proto popustit uzdu vlastní kreativitě.
Pro zájemce se ve středu 7. května 2025 v L’Fleur Baru uskuteční workshop s Honzou Stávkem, výrobcem Sedmera. Zde bude možné probrat s ním své nápady a získat veškeré informace ohledně produktů Sedmero. Účast je třeba potvrdit na e-mail solc@vikezagastro.cz. Konkrétní čas semináře bude upřesněn.
Svůj soutěžní koktejl namíchejte, vyfoťte a pošlete nejpozději do středy 14. května 2025 spolu s recepturou a storytellingem (podělte se s námi o příběh a inspiraci, jež se skrývá za koktejlem) na e-mail solc@vikezagastro.cz.
Pozor, jen receptura s fotkou nestačí. Co dalšího je třeba?
- Sledujte instagramové profily @sedmerovermut a @vikezagastro;
- během května a června (od 14. května do 9. června 2025) zařaďte soutěžní koktejl do nabídky podniku, který budete reprezentovat;
- sdílejte koktejl na sociálních sítích – svých i podniku, pod jehož záštitou se do soutěže zapojíte – s označením profilů @sedmerovermut a @vikezagastro.
V pondělí 9. června 2025 vyhlásíme sedm finalistů. Primárními hodnoticími kritérii bude dodržení množství vermutu, receptura, chuť a vzhled drinku. Prodej koktejlu v podniku a jeho promo na sociálních sítích jsou podpůrná kritéria, která mohou rozhodnout v případě shodného výsledku podle primárních kritérií. Současně porota může navštívit zapojené podniky a koktejl ochutnat přímo na místě.
Jak bude probíhat finále?
Finále se uskuteční v úterý 17. června 2025 v Pivovaru Římská. V letošním roce finalisty čekají dvě kola. Během prvního namíchají porotě svůj soutěžní koktejl. Úkolem druhého kola bude vytvořit a spárovat drink s konkrétním jídlem – zadání pokrmu (jeho popis a obsažené suroviny) se soutěžící dozví bezprostředně po vyhlášení finalistů začátkem června. Během finále se jídla uvaří a spolu s párovanými koktejly ochutnají. Hodnotit se bude celková kombinace, jak spolu obojí ladí.
Body z obou kol se sčítají, vítězem se stane finalista s největším počtem bodů.
Do poroty usedne výrobce vermutu Sedmero Honza Stávek, loňský vítěz soutěže Marek Šimůnek a (zatím) tajný host. Druhé kolo – párování s pokrmy – ohodnotí také šéfkuchař Pivovaru Římská Petr Hajný.
Shrnutí termínů:
- 7. května 2025 proběhne workshop s Honzou Stávkem v pražském baru L’Fleur.
- 14. května 2025 do půlnoci je nejzazší termín pro zaslání receptury, příběhu a fotografie koktejlu na e-mail solc@vikezagastro.cz.
- V průběhu května a června (od 14. května do 9. června 2025) nabízejte soutěžní koktejl hostům ve svém podniku a sdílejte jej na sociálních sítích.
- 9. června 2025 vybere porota sedm finalistů.
- 17. června 2025 se bude konat finále v Pivovaru Římská.
Co můžete vyhrát?
Na vítěze čeká kromě věcných cen také exkurze pro dvě osoby do vinařství Víno J. Stávek v Němčičkách, kde myšlenka vermutu Sedmero vznikala a kde se dodnes vyrábí. Součástí je ubytování na 1 noc, prohlídka výrobních prostor, návštěva historického sklepa, workshop o výrobě a použití vermutu, degustace vína a občerstvení. A v neposlední řadě se výherce může těšit na skutečně unikátní, limitovaný produkt vytvořený Honzou Stávkem a s vlastní etiketou. Co konkrétně to bude? Nechte se překvapit!
V případě doplňujících dotazů kontaktujte Viktora Šolce: solc@vikezagastro.cz.