Type and press Enter.

Sedmero vermut soutěž

Známe vítěze Sedmero vermut soutěže 2025

Jak dopadla barmanská soutěž s vermutem Sedmero? Kdo namíchal nejlepší koktejl a vyhrál výlet do vinařství Víno J. Stávek pro sebe a svůj doprovod?

Sedmero vermut soutěž pořád Víno J. Stávek ve spolupráci s Vikeza Gastro.

Jak soutěž probíhala?

Do soutěže se přihlásili barmani a barmanky z celého Česka, kteří ve srovnání s prvním ročníkem ten letošní ještě o kus posunuli. Na základě jednoduchého zadání – vytvořit nízkoalkoholický koktejl, který bude obsahovat minimálně 40 ml vermutu Sedmero – vybrala porota sedmero finalistů. Z nich jeden ze soutěže bohužel na poslední chvíli odstoupil. O výhru v podobě exkurze do vinařství Víno J. Stávek v Němčičkách se tak nakonec utkali Jakub Baštinec (Escobar, Brno), Matěj Bubeník (Grandhotel Pupp, Karlovy Vary), Sára Čerňanská (Forbína, Praha), Filip Hořejší (Savage Bar, Praha), Adam Sklenařík (La Casa Havana de la Vieja, Praha) a Kateřina Vymazalová (Hemingway Bar Prague, Praha).

Finále se uskutečnilo 19. června ve vinohradském Pivovaru Římská. Klání bylo rozdělené na dvě části, během té první soutěžící porotě ve složení Jan Stávek, Lukáš Hejlík a Marek Šimůnek (loňský vítěz) představili svůj low ABV koktejl. V druhém kole se porota lehce obměnila a Lukáše Hejlíka vystřídal šéfkuchař Petr Hajný. Mělo to své opodstatnění – právě on totiž vytvořil pokrm z foie gras, k němuž měli finalisté vytvořit další koktejl a s jídlem jej spárovat.

V obou disciplínách si nejlépe vedla Sára Čerňanská z pražského baru Forbína. V prvním kole představila drink Máj, inspirovaný stejnojmennou básní od Karla Hynka Máchy. Její nízkoalkoholický highball obsahoval Sedmero suché, fermentovanou rebarborovou sodu a oleo saccharum z šeříku. Ve druhém kole zvolila cestu harmonického párování. Svůj koktejl tak postavila na vermutu Sedmero rosé, který doplnila červeným fortifikovaným vínem Lokus z vinařství Víno J. Stávek a cordialem z červeného pepře.

Sedmero vermut soutěž pořádá Jan Stávek z Víno J. Stávek a my jsme rádi, že si ke spoluorganizaci opět vybral Vikeza Gastro. Velký dík patří také všem soutěžícím, kteří předvedli nápadité receptury a porotě. V neposlední řadě děkujeme Pivovaru Římská za poskytnutí zázemí a hladký průběh celého finále.