Type and press Enter.

Sedmero

Naše značky

Sedmero

Občas opomíjená, a přece zásadní součást koktejlového světa. Bez vermutu si nepřipravíte Negroni, Martini ani Manhattan. Sáhněte po české verzi, kterou vytvořili brněnští barmani z Baru, který neexistuje ve spolupráci s vinařstvím J. Stávek. Jakmile Sedmero jednou ochutnáte, žádný jiný vermut už chtít nebudete. Ať už si jej dopřejete v podobě aperitivu na ledu, nebo jako součást koktejlu.
Sedmero

Vermut s duší

Vermut vytvořený barmany z brněnského Baru, který neexistuje a vinařem Janem Stávkem z Víno J. Stávek. Název odkazuje k pohádkovému úvodu „za sedmero horami a sedmero řekami“, magické symbolice čísla 7, ale především k počtu bylin obsažených v receptuře. Druhá polovina názvu pak uvádí způsob vinifikace révy vinné. Vermut Sedmero též definuje sedm principů: úcta k zemi, úcta k tradici, kvalita surovin, transparentnost, konkrétní lidé, originální nápad a láska k současné gastronomii. Spojením všech těchto zásad vznikl vermut s duší, který je přinejmenším nezapomenutelný.

V současnosti existují tři verze. Každá obsahuje víno a vinný mošt na doslazení z vinařství Jana Stávka. Vinná pálenka k fortifikaci pochází od prověřeného dodavatele a české bylinky poskytla od svých bio farmářů společnost Sonnentor.

Sedmero rosé staví na růžovém víně a jedná se o druh sladkého vermutu. Chuť je malinově ovocná a příjemně hořká díky pelyňku pravému. Sedmero suché má v základu mladý veltlín. Svou suchou chutí a šťavnatou, dlouhou, kyselohořkou dochutí jde o typický aperitivní vermut. Sedmero zralé je vermut pro slavnostní příležitosti. Tvoří jej fortifikované veltlínské, které odpočívalo deset let v dubových sudech. Chuť je vábivě sladká a hořká současně.