Sūpāsawā Czech Competition 2023
Jak se zapojit?
Sūpāsawā Czech Competition je novou barmanskou soutěží, která u nás letos probíhá poprvé. Přesto českou barmanskou komunitu hned zaujala, o čemž svědčí více než třicet přihlášek. Z nich porota vybrala finálovou dvanáctku, která se v pondělí 27. března utká nejen o titul šampiona v Sūpāsawā Czech Competition, ale také o finanční odměnu.
Úkolem soutěžích bylo vytvořit jakýkoli koktejl, který bude obsahovat produkt Sūpāsawā. V receptuře zároveň nebylo možné použít žádný jiný sour mix. Mimo této podmínky měli barmani a barmanky zcela volnou ruku a možnost popustit uzdu své vlastní kreativitě.
Pro úspěšné přihlášení se do soutěže bylo nutné koktejl namíchat, vyfotit a nasdílet na svůj instagramový profil s příslušnými označeními a hashtagy. Nadto přihláška vyžadovala odpověď na dvě otázky: Jaké výhody podle vás přináší Sūpāsawā sour mix v barovém prostředí? a Proč jste využili Sūpāsawā sour mix v tomto drinku?
Všechny uvedené podmínky zdárně splnilo 33 barmanů a barmanek, z nichž následně porota vybírala dvanáct finalistů. Porotu tvořili Viktor Šolc a Honza Ledninský ze společnosti Vikeza Gastro, jež Sūpāsawā do Česka dováží, a Guillaume Lambrecht, majitel Deluxe Distillery, která Sūpāsawā vyrábí.
Přijďte podpořit svého favorita
Do finále, jehož vítěz získá finanční odměnu 12 000 korun a 60 láhví Sūpāsawā pro svůj bar, postoupila následující dvanáctka soutěžících:
- Filip Bureš, Habañero music bar, Litoměřice
- Radka Csernáková, The Black Stuff, Olomouc
- Tomáš Jánský, L’Fleur, Praha
- Jaroslav Jeřábek, La Bodeguita del Medio, Praha
- Maxim Krejčí, Café Bar Pilotů, Praha
- Jan Mareš, Bonvivant’s CTC, Praha
- Peter Plieštik, SmetanaQ Café & Bistro, Praha
- Peter Rajkovič, Arthur’s Pub, Praha
- Pavel Sochor, Kro Bistro & Bar, Praha
- Marek Šimůnek, Crystal Gardens, Praha
- Petra Šmídová, marvin’s, Ostrava
- Honza Vondrka, Entrée Restaurant, Olomouc
Kdy a kde?
Závěrečné klání proběhne 27. března od 14 hodin v karlínském Arthur’s Pubu. Finalisté připraví v časovém limitu dvě porce svého soutěžního drinku. Jejich výkon zhodnotí trojice porotců: Jody Monteith, britský ambasador Sūpāsawā, Jiří Richter, ginový ambasador společnosti Jan Becher Pernod Ricard, a Michal Marešovský, whisky ambasador společnosti Stock Plzeň-Božkov.
Finále je otevřené pro veřejnost, proto jste všichni co nejsrdečněji zváni. Dorazte podpořit svého favorita. Vikeza Gastro a Arthur’s Pub pro tento den připravují speciální nabídku.