Napište co hledáte a stiskněte “Enter”

Sūpāsawā Czech Competition 2023

Sūpāsawā Czech Competition 2023

Sūpāsawā Czech Competition upoutala pozornost barmanů hned napoprvé. Kdo se stane jejím šampionem?

Jak se zapojit?

Sūpāsawā Czech Competition je novou barmanskou soutěží, která u nás letos probíhá poprvé. Přesto českou barmanskou komunitu hned zaujala, o čemž svědčí více než třicet přihlášek. Z nich porota vybrala finálovou dvanáctku, která se v pondělí 27. března utká nejen o titul šampiona v Sūpāsawā Czech Competition, ale také o finanční odměnu.  

Úkolem soutěžích bylo vytvořit jakýkoli koktejl, který bude obsahovat produkt Sūpāsawā. V receptuře zároveň nebylo možné použít žádný jiný sour mix. Mimo této podmínky měli barmani a barmanky zcela volnou ruku a možnost popustit uzdu své vlastní kreativitě.

Pro úspěšné přihlášení se do soutěže bylo nutné koktejl namíchat, vyfotit a nasdílet na svůj instagramový profil s příslušnými označeními a hashtagy. Nadto přihláška vyžadovala odpověď na dvě otázky: Jaké výhody podle vás přináší Sūpāsawā sour mix v barovém prostředí? a Proč jste využili Sūpāsawā sour mix v tomto drinku?

Všechny uvedené podmínky zdárně splnilo 33 barmanů a barmanek, z nichž následně porota vybírala dvanáct finalistů. Porotu tvořili Viktor Šolc a Honza Ledninský ze společnosti Vikeza Gastro, jež Sūpāsawā do Česka dováží, a Guillaume Lambrecht, majitel Deluxe Distillery, která Sūpāsawā vyrábí.

Přijďte podpořit svého favorita

Do finále, jehož vítěz získá finanční odměnu 12 000 korun a 60 láhví Sūpāsawā pro svůj bar, postoupila následující dvanáctka soutěžících: 

  • Filip Bureš, Habañero music bar, Litoměřice
  • Radka Csernáková, The Black Stuff, Olomouc
  • Tomáš Jánský, L’Fleur, Praha
  • Jaroslav Jeřábek, La Bodeguita del Medio, Praha
  • Maxim Krejčí, Café Bar Pilotů, Praha
  • Jan Mareš, Bonvivant’s CTC, Praha
  • Peter Plieštik, SmetanaQ Café & Bistro, Praha
  • Peter Rajkovič, Arthur’s Pub, Praha
  • Pavel Sochor, Kro Bistro & Bar, Praha
  • Marek Šimůnek, Crystal Gardens, Praha
  • Petra Šmídová, marvin’s, Ostrava
  • Honza Vondrka, Entrée Restaurant, Olomouc

Kdy a kde?

Závěrečné klání proběhne 27. března od 14 hodin v karlínském Arthur’s Pubu. Finalisté připraví v časovém limitu dvě porce svého soutěžního drinku. Jejich výkon zhodnotí trojice porotců: Jody Monteith, britský ambasador Sūpāsawā, Jiří Richter, ginový ambasador společnosti Jan Becher Pernod Ricard, a Michal Marešovský, whisky ambasador společnosti Stock Plzeň-Božkov.

Finále je otevřené pro veřejnost, proto jste všichni co nejsrdečněji zváni. Dorazte podpořit svého favorita. Vikeza Gastro a Arthur’s Pub pro tento den připravují speciální nabídku.