Borrago
Skvělý drink i bez alkoholu
Za vznikem nealkoholického destilátu Borrago stojí Tom Tuke-Hastings. Autor řady kuchařských a gastronomických knih včetně titulu The Art of Vodka Jelly. S přibývajícím věkem a rodinou však Tom cítil, že by chtěl pít méně; nechtěl se ovšem vzdát svých oblíbených večírků. Proto hledal adekvátní náhradu, kterou by si mohl dopřát v drinku, aniž by to poznamenalo jeho chuť. Hledal nealkoholický nápoj, který bude stejně dobrý jako ten alkoholický.
Přestože není ve výsledném nápoji obsažen, dal celému produktu název brutnák lékařský (latinsky Borago officinalis). Podle tvůrce Borraga dokonale ztělesňuje filozofii značky – je přirozeně jedlý, svěží a lahodný a jeho pěstování je jednoduché, tudíž je brutnák dostupný všem.
Borrago zaujme květinovou vůní a komplexní chutí. Nealkoholický destilát je určen spíše do míchaných nápojů než k samotnému pití.
Přestože není Borrago prvním svého druhu na světě, jde o první nealkoholický destilát, který se začal dovážet na český trh, a to zásluhou společnosti Vikeza Gastro.